Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Δοκιμάστε το καινούργιο material design του Google Chrome

Το 2014, όταν η Google μας σύστησε το Material Design με το Android Lollipop, θεωρήθηκε αρκετά επιτυχημένο. Ο λόγος είναι ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στον χρήστη και οπτικά φυσικά είναι πιο ωραίο. Έτσι η Google αποφάσισε σταδιακά, να το εφαρμόσει σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας και σειρά παίρνει ο Chrome browser. Η ιστοσελίδα thenextweb  αποκάλυψε ότι οι πρώτες μετατροπές του Google Chrome στο Material Design θα ξεκινήσουν με την έκδοση 50. Επιπλέον όσοι χρήστες το επιθυμούν, μπορούν να δοκιμάσουν μερικά από τα καινούργια χαρακτηριστικά του καινούργιου Google Chrome, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν θα αλλάξουν στο μέλλον.


Η νέα έκδοση περιλαμβάνει αλλαγές στο μενού των ρυθμίσεων του browser, στην γραμμή σελιδοδεικτών, στην σελίδα λήψεων καθώς και στο PDF viewer. Για να μπορέσετε να δοκιμάσετε μερικά χαρακτηριστικά της καινούργια έκδοσης, γράφετε chrome://flags στον browser σας και ενεργοποιείστε τις εξής επιλογές:


1) Material design στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης Chrome (Material design in the browser's top chrome)







2) Ενεργοποίηση περιβάλλοντος χρήσης material design για PDF (Enable material UI for PDF)


3) Ενεργοποίηση λήψεων material design (Enable Material Design downloads)



Επιπλέον μπορείτε να δείτε το καινούργιο μενού των ρυθμίσεων γράφοντας chrome://md-settings


Η καινούργια εμφάνιση του Chrome, δεν περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς. Μερικά εικονίδια έχουν πιο λεπτές γραμμές και ο φάκελος των σελιδοδεικτών άλλαξε από κίτρινος, σε μια μια γκρι σκιά. Το κουμπί για το μενού του Browser από 3 οριζόντιες γραμμές που ήτανε  έγινε 3 κάθετες τελείες. Ακόμα η μπάρα διευθύνσεων φαίνεται να είναι μικρότερη, με ένα πιο σκούρο εικονίδιο για τις HTTPS ιστοσελίδες.



Η σελίδα των λήψεων περιλαμβάνει πιο αισθητές αλλαγές. Στην σελίδα λήψεων πλέον, το κάθε αρχείο που έχουμε κατεβάσει στον υπολογιστή μας, θα εμφανίζεται σαν κάρτα με ένα “X” εικονίδιο στο πάνω δεξιά μέρος, που μας επιτρέπει να το διαγράψουμε από την λίστα. Ακόμα υπάρχουν αλλαγές στην γραμματοσειρά καθώς και μια μικρή απόχρωση του μπλε στα διαθέσιμα κουμπιά.


Στην ιστοσελίδα thenextweb.com αναφέρει ότι το καινούργιο Material Design δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο μέλλον. Ακόμα η Google ανακοίνωσε ένα καινούργιο περιβάλλον-θέμα για την ανώνυμη περιήγηση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτές οι αλλαγές να εφαρμοστούν με την έκδοση 50 του Google Chrome δηλαδή 2 εκδόσεις μακριά από την τωρινή.




Πηγή: pcworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου