Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Λήγει η υποστήριξη των Windows XP από την Microsoft

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της στις 8 Απριλίου, 2014, η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP.Η υποστήριξη του Microsoft Office 2003 επίσης σταματάει στην ίδια ημερομηνία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική πτώση του μεριδίου αγοράς τους, αλλά προβλέπεται ότι μέχρι το 2014, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που ακόμη το χρησιμοποιούν στα συστήματά τους δεν θα έχουν αναβαθμιστεί σε νεώτερη έκδοση, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν εισέλθει σε φάση αναβάθμισης.
Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι δε πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση οπότε η μετάθεση λήξης της υποστήριξης ώστε να αναβαθμιστούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις σε νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού, φαντάζει κάτι δύσκολο.

Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι δε πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση οπότε η μετάθεση λήξης της υποστήριξης ώστε να αναβαθμιστούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις σε νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού, φαντάζει κάτι δύσκολο.


Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις ασφαλείας (windows updates) από τη Microsoft. 

Οι συνέπειες ασφαλείας και απορρήτου αυτού του γεγονότος μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εργασία σας:

  • Χωρίς τις κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows XP, οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι ευάλωτες. Η πλοήγηση στο διαδίκτυο θα είναι λιγότερο ασφαλής. 
  • Όταν προκύψουν προβλήματα, η ηλεκτρονική και τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη δυστυχώς δεν θα είναι διαθέσιμη.
  • Πολλοί προμηθευτές λογισμικού και υλικού δεν θα υποστηρίζουν πλέον τα προϊόντα τους που εκτελούνται σε Windows XP 

Η μετεγκατάσταση σε Windows 8 Pro και στο νέο Office 2013 ή σε Windows 7 και Office 2010 αποτελεί την μοναδική μας επιλογή.
Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί σχεδιασμό και προετοιμασία.
Σχεδιασμό των δεδομένων που θα γίνουν backup και μεταφορά στο νέο λειτουργικό σύστημα .
Προετοιμασία για την μετεγκατάσταση των εφαρμογών που χρησιμοποιούσατε.Στην επιλογή του νέου λειτουργικού, σημαντικός παράγοντας είναι το υλικό του Η/Υ(επεξεργαστής, μνήμη, κεντρική πλακέτα) και τι είδους αναβάθμιση θα χρειαστεί κατά την μετεγκατάσταση στα νέα windows και office.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου