Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πως να κάνετε το Android σας αποδοτικότερο και ασφαλέστερο.

Πολλοί χρήστες προτιμούν την πλατφόρμα του Android από αυτή του iPhone. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα των Android συσκευών: η ασφάλεια. Το μεγάλο μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι Android συσκευές, αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για τους επιτιθέμενους. 

Όμως το γεγονός αυτό προσφέρει ταυτόχρονα και πολλά πλεονέκτημα. Επιτρέπει περισσότερη παραμετροποίηση, με την έννοια ότι οι εφαρμογές είναι συνήθως φθηνότερες και διάφοροι κατασκευαστές είναι σε θέση να προσφέρουν πλήθος συσκευών με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Με ορισμένες μικροαλλαγές μπορείτε να βελτιώσετε και να κάνετε πιο γρήγορο το Android σας και φυσικά πολύ πιο αποδοτικό. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που θα κάνουν τη συσκευή σας ασφαλέστερη και πιο παραγωγική.



1.Αποκτήστε έναν καλό browser.

Η Opera διαθέτει δύο ξεχωριστούς browsers για κινητά. Τον Opera Mini και τον Opera Mobile. Με  τoν Opera Mini η περιήγηση στο διαδίκτυο είναι αστραπιαία και πολύ φθηνότερη, αν πληρώνετε ανα megabyte. Ο Opera Mobile παρέχει υψηλής εμπιστευτικότητας περιήγηση και είναι ιδανικός σε Wi-Fi. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν και τους δύο, αναλόγως αν βρίσκονται σε Wi-Fi ή εν κινήσει.


2.Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα βελτιστοποίησης.

Εφαρμογές όπως το Android Booster και το Android Assistant εντοπίζουν και απομακρύνουν αυτόματα εφαρμογές που ενεργούν στο παρασκήνιο και μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και καταναλώνουν πόρους της CPU.


3. Εξοικονομήστε τη μπαταρία σας.

Ένα πλεονέκτημα των Android τηλεφώνων είναι η δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας. Όμως με σωστή διαχείριση της ενέργειας δεν θα χρειαστεί να μπείτε σε τέτοια διαδικασία. Εφαρμογές όπως η Juice Defender και η Battery Stretch ρυθμίζουν τη χρήση της μπαταρίας σας. Η Juice Defender συγκεκριμένα με περισσότερα από 7 εκατομμύρια "κατεβάσματα" σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τρία διαφορετικά προφίλ χρήσης, ανάλογα με τις ανάγκες σας.


4. Εντοπίστε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν υπερβολικά δεδομένα.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Onavo μπορείτε εύκολα να δείτε ποιες είναι οι πιο απαιτητικές εφαρμογές σας. Το κύριο μενού εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση των δεδομένων σας τον προηγούμενο μήνα και καταδεικνύει τις εφαρμογές που δεσμεύουν το περισσότερο εύρος ζώνης. Θα ανακαλύψετε επίσης ποιες εφαρμογές συνδέονται στο διαδίκτυο, ακόμη και όταν δεν έχουν ξεκινήσει. Πολλά παιχνίδια κυρίως παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά.


5. Ενεργοποιήστε το κλείδωμα οθόνης.

Μπορείτε να ορίσετε για το κλείδωμα της οθόνης σας ένα κωδικό PIN, ή εναλλακτικά μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πρότυπο ξεκλειδώματος. Ο δεύτερος τρόπος είναι λιγότερο ασφαλής καθώς μένουν σημάδια στην οθόνη και μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί τον συνδυασμό.



  


6. Εγκαταστήστε λογισμικό anti-virus.

Οι συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού στρέφονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο στο Android. Παρατηρούμε ότι όσα κακόβουλα λογισμικά γράφονταν για υπολογιστές, τώρα γράφονται και για smartphones Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η αγορά των Android έχει πλέον πολύ μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Υπάρχουν πολλές επιλογές δωρεάν λογισμικών anti-virus όπως το Lookout, που μειώνουν σημαντικά τους κινδύνους. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές επιτρέπουν επιπλέον να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί.


7. Μείνετε μακριά από App Stores που δεν γνωρίζετε.

Οι χρήστες Android μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από οπουδήποτε. Αν δεν χρησιμοποιείται Google Play, βεβαιωθείτε ότι είστε σε ένα κατάστημα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, όπως το Amazon. Τα περισσότερα Android μοντέλα έχουν προεπιλεγμένη ρύθμιση που δεν σας επιτρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές από «άγνωστες πηγές». Αν πάλι λάβετε μια εφαρμογή, ελέγξτε πρώτα τα δικαιώματα χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου